Rotterdam wil kinderen sneller en beter helpen

Minister Rouvoet en wethouder Geluk hebben het convenant Ieder Kind Wint ondertekend. Door een betere samenwerking in de jeugdketen krijgen kinderen in de stadsregio Rotterdam sneller de hulp die zij nodig hebben.

Dat is de kern van het convenant Ieder Kind Wint, dat Rouvoet en Geluk (wethouder Jeugd, Gezin en Onderwijs van Rotterdam) op 8 juli hebben ondertekend. Op basis van de afspraken gaat Rotterdam nieuwe vormen van samenwerking in de jeugdketen onderzoeken. Zoals het aanpassen van de contactmomenten in de jeugdgezondheidszorg op de behoeften van het specifieke kind. In sommige gevallen kan dat leiden tot meer contactmomenten, in andere gevallen juist minder. Rotterdam moet hiervoor overleggen met de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ).

Ieder Kind Wint

Ongeveer 10.000 kinderen in stadregio Rotterdam hebben ernstige problemen in ontwikkeling, opvoeding en/of onderwijs. Het beschikbare aanbod van zorg schiet vaak tekort zodat kinderen niet (snel genoeg) de hulp krijgen die ze nodig hebben. Het programma Ieder Kind Wint moet daar een einde aan maken. Het is een samenhangend programma met alle betrokken partijen uit de jeugdketen, om met concrete acties de hulpverlening aan jongeren te versnellen en te verbeteren. In het actieprogramma Ieder Kind Wint staan het kind en de hulp die het nodig heeft centraal. Rotterdam accepteert het niet langer dat kinderen niet de hulp krijgen die ze verdienen omdat organisaties niet goed samenwerken.

Lees voor meer informatie het convenant Ieder Kind Wint .