SMS-tarieven vanuit buitenland nog altijd te hoog

De sms-tarieven voor een sms-je vanuit het buitenland zijn nog altijd te hoog volgens de Europese Commissie. Dit blijkt uit nieuwe cijfers die de Europese Commissie 15 juli 2008 bekendmaakte.

Barroso, voorzitter van de Europese Commissie, kondigde aan samen met het Europees Parlement en de lidstaten actie te willen ondernemen tegen de te hoge tarieven. Volgens Barroso slaagt de industrie er nog steeds niet in om zelf passende maatregelen te nemen.

Staatssecretaris Heemskerk liet eind juni 2008 al weten de huidige tarieven te hoog te vinden. Hij schreef toen aan de Tweede Kamer dat hij de tariefverlagingen, die door sommige operators in Nederland waren aangekondigd, een belangrijke stap vond. Tegelijkertijd schreef hij dat de nieuwe tarieven nog steeds aan de hoge kant zijn, zeker in vergelijking met de (inter-) nationale tarieven. 'Ook zijn de standaardtarieven vaak niet veranderd', aldus Heemskerk.

Deens onderzoek

Volgens de Europese Commissie, die zich baseert op cijfers van de samenwerkende toezichthouders in Europa kost een sms-je in de EU gemiddeld euro 0.29. Dit staat volgens velen in Europa in geen verhouding tot de werkelijke kosten. Ook onderzoek van de Deense toezichthouder lijkt hier op te wijzen.