Gemeenteprijs 2008: Jong Lokaal Bokaal

Jongeren kunnen hun gemeente nomineren voor de Jong Lokaal Bokaal. Dat is een prijs voor de gemeente die zich het beste inzet voor jongerenparticipatie.

Elke gemeente in Nederland kan genomineerd worden voor de Jong Lokaal Bokaal. Deze prijs staat symbool voor een gemeente die jongeren op een positieve en stimulerende manier laat meedoen, meedenken en meebeslissen met het lokale (jeugd)beleid. De prijs is een initiatief van de Nationale Jeugdraad en het ministerie voor Jeugd en Gezin. Zij riepen de Jong Lokaal Bokaal in het leven om een impuls te geven aan gemeenten die een positief klimaat voor jongeren willen scheppen.

Nomineren tot 8 augustus 2008

Zowel jongeren als gemeenten zelf kunnen aangeven waarom de gemeente in aanmerking moet komen voor de Jong Lokaal Bokaal. Nomineren kan tot 8 augustus op de website van de Nationale Jeugdraad.

Prijsuitreiking

Minister Rouvoet reikt de Jong Lokaal Bokaal uit op 20 november, de internationale Dag van de Rechten van het Kind. Jongeren hebben een beslissende stem waar het gaat om de winnaar. Een team van jongeren brengt tijdens de selectieprocedure een bezoek aan de genomineerde gemeenten. Zij nemen het jeugdbeleid in de praktijk onder de loep door met jongeren, ambtenaren en jongerenwerkers in gesprek te gaan. Vervolgens bepaalt een jury van deskundigen en jongeren wie de uiteindelijke winnaar wordt.