Kiesgroep overleg IMF en Wereldbank in Nederland

Nederland vertegenwoordigt twaalf andere landen in de Raad van Gouverneurs van het IMF en de Wereldbank. Dit weekend vindt in Amsterdam de jaarlijkse bijeenkomst van deze kiesgroep plaats.

Nederland vertegenwoordigt in de Raad van Gouverneurs van het IMF en de Wereldbank twaalf andere landen. Dit weekend vindt in Amsterdam de jaarlijkse bijeenkomst van deze kiesgroep plaats. Tijdens deze bijeenkomst wordt er ondere andere gesproken over de prioriteiten en de strategie van het IMF en de Wereldbank, kapitaalstromen, de kredietcrisis en anti-corruptie. Ook zal men vooruitkijken naar de jaarvergadering van het IMF en Wereldbank die in september plaats zal vinden.

De bijeenkomst wordt bijgewoond door vertegenwoordigers uit alle kiesgroeplanden. De kiesgroep bestaat naast Nederland uit Armenië, Bosnië -Herzegovina, Bulgarije, Cyprus, Georgië, Israël, Kroatië, Macedonië, Moldavië, Montenegro, Oekraïne, Roemenië. Het IMF en de Wereldbank worden tijdens deze bijeenkomst vertegenwoordigd door onder andere Dominique Strauss-Kahn (managing director IMF), Age Bakker en Herman Wijffels (bewindvoerders bij het IMF en de Wereldbank).