Grondaankoop Zuidelijk Flevoland

Domeinen koopt binnenkort circa 60 hectare agrarische cultuurgrond in de gemeente Zeewolde. De aankoop is bedoeld om agrariers een alternatieve locatie te kunnen bieden bij toekomstige gebiedsontwikkelingen.

De komende jaren krijgt het Rijk met tal van gebiedsontwikkelingen te maken waarmee rijksdoelstellingen worden gerealiseerd. Voorbeelden zijn de aanleg van de ecologische verbindingszone 'OostvaardersWold' tussen de Oostvaardersplassen en de Veluwe, de aanleg van de Hanzelijn en het project Ruimte voor de Rivier.

Met deze grondaankoop kan Domeinen agrariërs, die hun bedrijf uitoefenen in dergelijke gebieden, een alternatieve locatie bieden. Op deze manier wordt een bijdrage geleverd om de plannen sneller en goedkoper te realiseren.

Domeinen is een onderdeel van het ministerie van Financiën en vertegenwoordigt de Staat als eigenaar van grond en gebouwen. De komende jaren gaat Domeinen zich via dit soort aankopen nog actiever opstellen om zo een nog grotere rijksbijdrage te leveren bij dergelijke gebiedsontwikkelingen.