Belangstelling scholen voor DBFM groeit gestaag

In de gemeente Brummen wordt momentaal een PPC uitgevoerd. Deze PPC vergelijkt mogelijke aanbestedingsvormen om een viertal scholen gezamenlijk in de markt te zetten. De gemeente trekt hierbij samen op met de schoolbesturen. Het PPC onderzoek zal binnenkort worden afgerond en vervolgens in de besluitvorming worden meegenomen.

In de gemeente Vught is reeds eerder een PPC uitgevoerd voor een project waarbij meerdere basisscholen en een multifunctionele accommodatie worden geclusterd. Deze PPC toonde een significante positieve meerwaarde voor DBFM, zowel in financieel opzicht als kwalitatief (betere output, risicobeheersing, hogere kwaliteit huisvesting etc.). Na de zomer zal aan de gemeenteraad het besluit worden voorgelegd om een DBFM aanbesteding te starten.

Voor de internationale school in Eindhoven bereid men nu, na een PPC, de DBFM aanbesteding voor. Dankzij een recente toegewezen lening van 7 mln uit het FES is de financiering nu rond die nodig is voor de nieuwe huisvesting van de internationale school. De totale investering bedraagt circa 32,5 mln. Met de komst van de internationale school in de voormalige Constant Rebecque kazerne verwacht Eindhoven te beschikken over een topvoorziening die goed kan concurreren met voorzieningen in andere toptechnologie regio’s in Europa.