Minister Vogelaar bezoekt Rotterdam

Bij haar vorige bezoek aan Overschie was het schoolplein van de basisschool De Zonnekorf nog afgesloten met een groot hek. Afgelopen maandag opende minister Vogelaar (Wonen, wijken en integratie) het vernieuwde schoolplein, waarvan het hek gedeeltelijk is verwijderd. Het schoolplein is nu beschikbaar voor sport en activiteiten na schooltijd.

Nadat de minister het vernieuwde schoolplein officieel had geopend vroeg ze aan de kinderen: 'Weten jullie dat meisjes ook steeds vaker voetballen?' De luide reactie maakte duidelijk dat ook de meisjes van de Zonnekorf hun mannetje staan op het (vernieuwde) voetbalveld.

Hofbogen
's Ochtends bezocht de minister de wijk Bergpolder in Rotterdam, waar ze uitleg kreeg over het spoorwegviaduct Hofbogen van de voormalige Hofpleinlijn. Dit viaduct is aangekocht door enkele woningcorporaties. Door z'n enorme omvang is het viaduct van grote invloed op de kwaliteit van de leefomgeving. De corporaties willen dit verwaarloosde viaduct weer in oude glorie herstellen, door de ruimtes onder het viaduct op te knappen en te verhuren aan kleine bedrijven. De minister bezocht onder meer het atelier van beeldend kunstenaar Nienke Koedijk. Als in 2010 de Randstadrail ophoudt met rijden komt op het dak van het luchtspoor een uitgebreid terrein beschikbaar. De minister was onder de indruk van de plannen die voor dit gebied worden ontwikkeld.