Internetpeiling landschap gesloten

Na vijf weken volop discussie is het internetforum landschap gesloten. Minister Gerda Verburg van LNV en haar collega Jacqueline Cramer van VROM reageren in een internetfilmpje op enkele stellingen en de vele reacties die gegeven zijn.

Bijna 1700 mensen hebben de enquête ingevuld en op het forum zijn uiteindelijk ruim 1800 reacties geplaatst. Het dilemma nostalgie versus moderniteit roept de meeste reacties op. De andere vier dilemma’s zijn evenredig in trek geweest. Het forum en alle reacties erop blijven nog enkele weken zichtbaar. Reageren is niet meer mogelijk. Eind september volgt de eindrapportage met een overzicht van uitkomsten en conclusies.

Met dit forum willen de ministers zo veel mogelijk burgers betrekken bij de discussie over de toekomst van het Nederlandse landschap. De uitkomsten van het internetforum en de enquête worden gebruikt bij de uitvoering van de Agenda Landschap. De agenda, die dit najaar verschijnt, bevat een visie en acties van het kabinet om de kwaliteit van het Nederlandse Landschap een nieuwe impuls te geven. Het forum is een gezamenlijk initiatief van het ministerie van LNV, het ministerie van VROM en het Landschapsmanifest, een samenwerkingsverband tussen vele organisaties die betrokken zijn bij het wel en wee van het landschap.