Jonge OCW'ers lezen voor op Haagse basisschool

Tijdens de Week van de Alfabetisering vinden in het land tal van festiviteiten plaats om (de aanpak van) laaggeletterdheid onder de aandacht te brengen.

Het centrale thema dit jaar is 'Geletterdheid raakt ons allemaal'. Vanuit die gedachte hebben jonge ambtenaren van het ministerie van Onderwijs vandaag voorgelezen aan de jongste leerlingen van basisschool dr. Willem Drees in Den Haag.

Onderzoek wijst uit dat kinderen die al vroeg boeken leren kennen taalvaardiger zijn, sneller kunnen lezen en beter kunnen rekenen. Voorlezen aan kinderen prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel, vergroot de woordenschat en draagt bij aan de interactieve vaardigheden.

De Week van de Alfabetisering wordt dit jaar voor de vierde keer op rij georganiseerd en vindt plaats van maandag 8 tot en met zaterdag 13 september. Het thema komt tot uitdrukking door de veelheid van en verscheidenheid aan organisaties die dit jaar activiteiten ondernemen waarin taal, lezen en schrijven volop aandacht krijgen. De voorleesactie van OCW toont duidelijk de betrokkenheid bij het centrale thema van de Week.