Brochure Najaarsoffensief Interbestuurlijke Taskforce

Het afgelopen anderhalf jaar hielp de Taskforce, onder leiding van Jacques Wallage, gemeenten om een versnelling aan te brengen bij het verminderen van de administratieve lasten voor burgers en bedrijven. Een hoge regeldruk belast het overheidssysteem en vermindert de kwaliteit van de relatie van de overheid met burgers en bedrijven.

Door de bureaucratie wordt de overheid zelf ook minder effectief. Het Rijk en de gemeenten hebben zelf dus ook baat bij het verder verlagen van de regeldruk en het verbeteren van de dienstverlening. De staatssecretarissen Bijleveld, Heemskerk en de Jager namen met de Taskforcevoorzitter het voortouw om specifieke knelpunten voor burgers en bedrijven op te lossen en blokkades in rijksregelgeving ter sprake te brengen bij de verantwoordelijke bewindslieden. Een succesvolle aanpak die ook de komende periode wordt voorgezet!

Deze brochure biedt een oproep en handreiking aan het Rijk en de gemeenten om dit najaar een volgende slag te maken. Daarnaast kunt u in deze brochure lezen over de voortgang die de Taskforce al heeft geboekt.