Heemskerk maakt cursisten ROC 'mondig'

Staatssecretaris Heemskerk heeft woensdag 10 september 2008 een groep laaggeletterde cursisten van het ROC Mondriaan in Den Haag een les in 'mondigheid' gegeven.

Tijdens de gastles liet Heemskerk zien wat je rechten zijn als consument als je een product wilt ruilen dat kapot is. Hij vroeg de cursisten naar hun ervaringen en maakte duidelijk dat de website Consuwijzer.nl veel goede tips geeft over het recht van consumenten.

'Voorleeshulp'

Voor mensen die moeite hebben met lezen heeft Consuwijzer sinds woensdag 10 september 2008 een zogenoemde 'voorleeshulp' geïnstalleerd. Hiermee wordt de tekst op de website voorgelezen. De staatssecretaris stelde de applicatie met een muisklik in werking.

Heemskerk deelde de mening van de cursisten dat de mevrouw die voorlas wat blikkerig klonk, maar had ook een oplossing: 'Je kunt een tweede keer luisteren, als je het niet helemaal verstond.'

Week van de Alfabetisering

De gastles bij het ROC vond plaats in het kader van de Week van de Alfabetisering. Tijdens deze week wordt aandacht besteed aan het feit dat één op de tien Nederlanders serieuze moeite heeft met lezen, schrijven en/of rekenen.

Heemskerk liet de cursisten ook de nieuwe spot van Consuwijzer zien. De campagne 'Consuwijzer dan weet je waar je recht op hebt' is vanaf 15 september 2008 te zien op te televisie.