Niet bijwonen AO Topinkomens

De Voorzitter van de Tweede Kamer
der Staten-Generaal
Postbus 20018
2500 EA Den Haag

DBO/ADV-2877431

10 september 2008

Hierbij reageer ik op uw brief van 4 september jl. over mijn afmelding voor het Algemeen Overleg over Topinkomens in de semipublieke sector.

Zoals u weet, staat het onderwerp topinkomens in de (semi)publieke sector hoog op de agenda van het kabinet. Ook op de agenda van uw Kamer krijgt het onderwerp terecht veel aandacht. In de Ministerraad is gesproken over de wijze waarop het kabinet met het parlement over dit onderwerp zou willen spreken. Daarbij heeft het kabinet geconcludeerd dat het onderwerp brede aandacht verdient in algemene en in sectorspecifieke zin. De Ministerraad heeft derhalve besloten dat de minister van BZK, namens het gehele kabinet, bij het overleg van 4 september jl. aanwezig zou zijn.

Graag wil ik in deze brief benadrukken dat uit mijn afwezigheid geenszins de conclusie mag worden getrokken dat ik niet met uw commissie en/of de commissie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport zou willen spreken over topinkomens in de zorg. Uiteraard ben ik hiertoe bereid.

Ik vind het vervelend dat mijn afmelding pas kort voor aanvang van het overleg tot u is gekomen. Daar ik als enige “sectorminister” bleek te zijn uitgenodigd heb ik voorafgaand aan het AO nog overleg gehad met de minister van BZK. Bij de afweging is toen uiteindelijk teruggevallen op de besluitvorming van de Ministerraad. Ik zeg u graag toe dat in eventuele toekomstige gevallen u tijdig zult worden geïnformeerd.

De Minister van Volksgezondheid,
Welzijn en Sport,

dr. A. Klink