Advies commissie Havermans

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal
Postbus 20018
2500 EA DEN HAAG

CZ-CB-U-2878926

25 september 2008

Uw brief: 08Z02238/08D03985

Met bovengenoemde brief verzocht de griffier van de vaste commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport mij om het advies van de commissie Havermans, vergezeld van een beleidsstandpunt, zo spoedig mogelijk toe te zenden. Dit met het oog op een op korte termijn te houden algemeen overleg over kapitaallasten.

Inmiddels heb ik begrepen dat voor dat AO op 7 oktober 2008 ruimte in de agenda van de vaste commissie is gereserveerd. Vermeld zij vervolgens dat de commissie Havermans, conform eerdere toezegging, zijn advies op 30 september 2008 aan mij zal aanbieden en openbaar maken.

Uiteraard is het nodig om zo spoedig mogelijk met u als vaste commissie over het advies van de commissie Havermans en het daarbijbehorende beleidsstandpunt te overleggen. Daar hebt u ook uitdrukkelijk om gevraagd. Tegelijkertijd hecht ik aan zorgvuldige voorbereiding van mijn beleidsstandpunt. De periode tussen 30 september en 7 oktober is daarvoor buitengewoon kort en onhaalbaar.

Daarom zie ik mij genoodzaakt u te verzoeken om mij meer tijd (een week) te geven voor het formuleren van het beleidsstandpunt en om de datum voor het AO kapitaallasten met een zelfde periode te verschuiven.

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport,

dr. A. Klink