Bekendmaken gemeentebesluiten op internet volstaat

Gemeente, provincie, waterschap en publiekrechtelijke organisatie (SER, bedrijfs- en productschappen) kunnen in de toekomst volstaan met het bekendmaken van nieuwe regelgeving op internet. Dit hoeft niet ook nog in een papieren uitgave. Gemeentebestuur, Gedeputeerde Staten, waterschapsbestuur en SER bepalen zelf op welk algemeen toegankelijk internetadres dat gebeurt.

Dit is een gevolg van een nieuw uitvoeringsbesluit over de bekendmaking van decentrale regelgeving dat verband houdt met de Wet elektronische bekendmaking. De ministerraad heeft hiermee op voorstel van staatssecretaris Bijleveld van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties ingestemd.

De Wet elektronische bekendmaking werd in juli van dit jaar door de Tweede Kamer aanvaard en is nu in behandeling bij de Eerste Kamer. Wanneer de wet naar verwachting begin 2009 in werking treedt, zal Rijksregelgeving niet meer in druk in de Staatscourant of in het Staatsblad verschijnen maar digitaal op internet. Het is de bedoeling dat bekendmaking via internet van decentrale regelgeving over een aantal jaren verplicht wordt.