Gezamenlijke handhavingsactie op Parc Patersven in Zundert

Dinsdag 28 oktober heeft een team van de Belastingdienst, Gemeente Zundert, Politie, Vreemdelingenpolitie en Douane in het kader van het samenwerkingsconvenant Goedkope Verblijfsaccommodaties (GVA) 28 adressen van bewoners bezocht.

Tijdens de handhavingsactie werd er onder andere gecontroleerd op de overbevol-king, (brand-)veiligheid, Wet op de ruimtelijke ordening, verblijfsstatus van aangetrof-fen personen, vaststelling identiteit, invordering openstaande belastingschulden en verkeersboetes, onbekende ondernemers en Toeslagen. Verder werd gekeken wie de bewoners waren en waar deze personen zijn tewerkgesteld. Deze verkregen in-formatie zal onder andere worden doorgegeven aan de Arbeidsinspectie. De Belas-tingdienst zal op korte termijn controleren of de aangetroffen personen in de loon-administratie zijn opgenomen bij de betreffende bedrijven en ondernemingen.

Het handhavingsteam heeft op Parc Patersven diverse overtredingen vastgesteld. De Gemeente Zundert heeft vier woningen aangetroffen waarin sprake was van overbevolking. Tegen de eigenaren van deze woningen zal handhavend worden opgetreden. Bij controle van de bewoners door de Belastingdienst werd voor € 3.500,- aan onterecht verstrekte huurtoeslagen achterhaald. Op het park werden ook twee onbekende ondernemers achterhaald die wel stonden ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, maar die zich niet had gemeld bij de Belastingdienst.

Tijdens de actie zijn er in totaal 85 voertuigen gescand met de Scan-auto (ANPR-auto) op openstaande belastingschulden en boetes. Hierbij werd een bedrag van bijna € 5.000,- aan openstaande belastingschulden contant geïncasseerd. Daar-naast heeft de Belastingdienst beslag gelegd op vijf personen auto's die ook werden afgevoerd. Alle in beslag genomen auto's zullen, indien de openstaande belasting-schulden en de gemaakte afsleepkosten niet worden betaald, binnen één maand door de deurwaarder van de Belastingdienst worden verkocht.

De politie heeft één persoon aangehouden die zich tijdens de handhavingsactie hevig verzette op het moment dat de auto van haar zoon in beslag werd genomen. Tegen de betreffende persoon is proces-verbaal opgemaakt. Daarnaast heeft de politie één onverzekerde auto in beslag genomen en afgevoerd.

De vreemdelingenpolitie heeft tijdens de handhavingsactie van 79 personen de identiteitsdocumenten gecontroleerd. In 40 gevallen is dit gebeurd met behulp van een zogenaamde documentenscan. Met dit apparaat kan de echtheid van een identificatiedocument worden vastgesteld. De vreemdelingenpolitie heeft hierbij één staande houding verricht.