KunstExpress Maatjesproject is Parel van Integratie 2008

Minister Vogelaar heeft het project 'KunstExpress Maatjesproject' in Amersfoort en Zeist onderscheiden met de Parel van Integratie 2008. Dat deed ze gisteren tijdens een manifestatie in het World Forum Convention Center in Den Haag.

In dit project krijgen kinderen van 9 tot en met 13 jaar in Amersfoort en Zeist de kans om hun creatieve talenten te ontwikkelen en hun sociale vaardigheden, zelfbeeld en zelfvertrouwen te versterken. De kinderen worden gekoppeld aan een maatje dat affiniteit heeft met kunst en creatieve werkvormen.

De Parels van Integratie zijn de beste integratieprojecten van Nederland. Om die projecten te ontdekken, stelde het Kennisnet Integratiebeleid en Etnische Minderheden (KIEM), onderdeel van Nicis Institute, een jury samen. Deze jury selecteerde zes genomineerden uit 93 inzendingen.

Volgens de minister hebben de zes finalisten met elkaar gemeen dat ze op zoek zijn gegaan naar het gemeenschappelijk belang. ' Het is zo makkelijk om schamper te doen over dit soort projecten. Wat levert het nou op? Het antwoord is: heel veel. Juist bij integratie geldt de uitspraak Kleine stappen, groot effect. Echte integratie regelen we uiteindelijk maar voor een deel met wetten; de inzet van de mensen zelf is veel belangrijker.'

De in het filmpje getoonde foto's zijn gemaakt door Ruben Timman.