Uitvoeringsbesluit Wet op de jeugdzorg: SCP-rapport en rapport prestatie-indicatoren

De Voorzitter van de Tweede Kamer
der Staten-Generaal
Postbus 20018
2500 EA Den Haag

JZ/GJ-2889585

28 oktober 2008

Met uw brief van 23 oktober 2008, kenmerk 29815-170/2008D11480, verzoekt u mij de Kamer het SCP-rapport inzake het ramings- en verdeelmodel voor de jeugdzorg en de systematiek van prestatie-indicatoren jeugdzorg toe te zenden. Met deze brief wordt voldaan aan uw verzoek, waarbij ik u het volgende bericht.

SCP-rapport inzake het raming- en verdeelmodel jeugdzorg

Het bestuurlijk overleg van Rijk en IPO heeft als opdrachtgever het ramingsmodel in het voorjaar van 2008 besproken en doorgeleid naar de Commissie Financiering Jeugdzorg (CFJ). Later dit jaar vindt er nog bestuurlijk overleg plaats waarin besloten wordt of het verdeelmodel naar de CFJ kan worden doorgeleid ten behoeve van hun advies over 2010.
In bijlage 1 en 2 treft u het beide documenten aan.
Beide rapportages zullen worden bewerkt tot een integraal SCP-rapport over de raming en verdeling van (provinciale) jeugdzorg. Dit rapport zal naar verwachting medio december 2008 beschikbaar komen, waarna ik het ook aan uw Kamer zal aanbieden.

Systematiek van prestatie-indicatoren Jeugdzorg

Momenteel werkt de MO-groep onder begeleiding van een ambtelijke commissie van het programmaministerie voor Jeugd en Gezin, het IPO, de Inspectie Jeugdzorg en het NJI, aan de implementatie van de prestatie-indicatoren. Deze zal naar verwachting begin 2010 worden afgerond. In bijlage 3 treft u meer informatie aan over de systematiek van de prestatie-indicatoren.

De Minister voor Jeugd en Gezin,

mr. A. Rouvoet