Post over EPD aan alle inwoners van Nederland

Morgen krijgen alle huishoudens in Nederland post van minister Klink. De mailing wil hen informeren over de start van de invoering van het landelijk elektronisch patiëntendossier (EPD).

‘Met deze brief vragen we mensen of ze willen meedoen aan het landelijk EPD’, legt minister Klink in een video uit. ‘Zo niet, dan kunnen ze dit aangeven via een bezwaarformulier dat bij de brief zit.’

Via het EPD kunnen zorgverleners snel de actuele medische gegevens van de patiënt die zij behandelen opvragen en inzien. Dit gebeurt op een veilige en betrouwbare manier. Huisartspraktijken, huisartsenposten, apotheken en ziekenhuizen zullen als eerste aansluiten op het landelijk EPD.

Klink verstuurt brief over elektronisch patientendossier

Vele voordelen

Voor de patiënt biedt het EPD vele voordelen, aldus de minister. Als hij bij een nieuwe arts of specialist komt, beschikt die al over zijn informatie. ‘Een patiënt hoeft dus niet telkens hetzelfde verhaal te vertellen. Tegelijk dient het EPD de gezondheidszorg, want het risico op verkeerde voorschriften neemt af.’

De mailing bestaat uit een brief, een informatiefolder en een formulier waarmee iemand bezwaar kan maken tegen het uitwisselen van zijn gegevens.

Wie de envelop niet heeft ontvangen, kan het gehele pakket (brief, folder en bezwaarformulier) vanaf 1 november nabestellen via de website www.infoEPD.nl of telefoonnummer 0900-232 43 42.