Erkenning PE-instituten

Erkenning PE-instituten
22 september 2008 nr. FM2008/2135M, Stcrt. nr. 187
De Minister van Financiën deelt mee dat het College Deskundigheid Financiële Dienstverlening (CDFD) op 2 september 2008 namens hem in het kader van artikel 8, tweede lid, van het Besluit Gedragstoezicht financiële ondernemingen Wft (BGfo) de hierna genoemde PE-instituten heeft erkend ten aanzien van de bevoegdheid tot het afgeven van certificaten waarmee de vakbekwaamheid wordt aangetoond. De erkende PE-instituten verzorgen PE-onderwijsprogramma's die kunnen leiden tot het geldig houden van een diploma in de zin van artikel 6 en 7 van het BGfo op basis van de in de Regeling toetstermen voor permanente educatie financiële dienstverlening Wft 2008-2009 vastgelegde toetstermen voor permanente educatie.
• Academie voor Toegepaste Rechtswetenschappen, erkend tot 1 juni 2010 voor de basismodule, hypothecair krediet, consumptief krediet, schadeverzekeringen en levensverzekeringen.
• Buro voor Beleggingsopleidingen en Coaching B.V. (BBOC), erkend tot 1 juni 2010 voor de basismodule, hypothecair krediet, consumptief krediet en levensverzekeringen.
• Reaal College, erkend tot 1 juni 2010 voor de basismodule, hypothecair krediet, consumptief krediet, schadeverzekeringen, levensverzekeringen en volmacht.

De minister van Financiën,
Wouter Bos