Kinderen lopen tegen kindermishandeling

Honderden scholieren liepen woensdagmiddag mee in een estafettemars tegen kindermishandeling, op het Museumplein in Amsterdam.

Minister Rouvoet gaf het startsein voor de mars door een luid alarm in werking te stellen.’Dat alarm is nodig om de ogen op kindermishandeling te richten’, aldus Rouvoet. ‘Ik vind het indrukwekkend dat jullie hier staan. Er is meer aandacht nodig voor het probleem kindermishandeling. Ik vind het onverteerbaar dat duizenden kinderen worden mishandeld of verwaarloosd.' De kinderen liepen met een zoeklichtje in hun hand naar een monument. Rouvoet onthulde vervolgens het monument, dat staat voor bescherming, liefde en respect voor het (nieuwe) leven.

Vroeg signaleren

Mensen moet weten waar je op moet letten, om signalen van mishandeling vroegtijdig te herkennen. ‘Artsen, sportverenigingen, buren en familie, iedereen moet alert zijn. Nog dit jaar start er een nieuwe publiekscampagne die hierbij moet helpen’, kondigde Rouvoet aan.

Jaarlijks

Het is de bedoeling dat de mars jaarlijks terugkeert op 19 november, de Wereld Kinderdag tegen Geweld. Rotterdam stelde zich beschikbaar de mars volgend jaar te organiseren.