Aanvraagformulieren bijzondere regeling wtv beschikbaar

De bijzondere regeling werktijdverkorting gaat in op zondag 30 november 2008. Vanaf dat moment kunnen bedrijven een aanvraag op grond van deze regeling indienen. Aanvragen moeten per post worden ingediend of kunnen worden afgegeven bij het ministerie van SZW.

De bijzondere regeling voor werktijdverkorting voor bedrijven die zijn getroffen door de kredietcrisis is vrijdag door minister Donner gepubliceerd in de Staatscourant. De regeling kent een aantal voorwaarden.

Het betreft een tijdelijke regeling. Bedrijven kunnen tot 1 januari 2009 een aanvraag indienen. De regeling wordt eerder gesloten als blijkt dat werknemers voor een totaal van 20.000 full time eenheden onder de regeling vallen. De binnengekomen aanvragen worden per dag beoordeeld. Er is geen sprake van behandeling in volgorde van binnenkomst. Van belang is alleen op welke dag een aanvraag binnenkomt.

In verband met deze bijzondere regeling werktijdverkorting heeft het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV) een apart telefoonnummer van het Klantcontactcentrum opengesteld: 088 898 20 08. Het nummer van het KCC kan gebeld worden met vragen over de regeling. De openingstijden van het KCC zijn dezer dagen: vrijdag 28 november tot 20.00 uur, zaterdag 29 november van 10.00 tot 17.00 uur en zondag 30 november van 10.00 tot 17.00 uur. Daarna is het KCC voor vragen over werktijdverkorting, zolang de regeling open staat, op doordeweekse dagen dagelijks open van 8.00 tot 20.00 uur.

Meer informatie

Direct naar informatie over de aanvraagprocedure