Financiën verhuist

Per 1 december 2008 is het ministerie van Financiën weer gehuisvest op het Korte Voorhout 7 in Den Haag. Het financiëngebouw is van begin 2007 tot eind 2008 ingrijpend gerenoveerd.

De renovatie van het Korte Voorhout 7 is het eerste pps-project voor rijkskantoorgebouwen in Nederland. Het project omvat het ontwerp, de renovatie, de financiering en het beheer en onderhoud van het gebouw voor een periode van 25 jaar. Het DBFMO-contract heeft een netto contante waarde van 173 miljoen euro ex BTW.

De Rijksgebouwendienst en het ministerie van Financiën kozen voor de renovatie het consortium Safire. Safire is een samenwerkingsverband van Strukton, BURGERS ERGON, GTI, ISS Facility Services en een investeringsfonds van ABN AMRO en Dutch Infrastructure Fund. De architect is Jeroen van Schooten van Meyer en Van Schooten Architecten.

Het financiëngebouw heeft een eigentijdse en open uitstraling gekregen. Het kenmerkende brutalistische karakter is gehandhaafd en nieuwe mogelijkheden zijn gecreëerd. De kleine binnentuin is veranderd in een atrium met vergadercentrum. De gevel aan het Korte Voorhout is doorgebroken waardoor de grote binnentuin een toegankelijk hof is geworden met toegang tot de centrale entree. Op de hoek Korte Voorhout/Prinsessegracht is een transparante wintertuin gemaakt. Het gebouw heeft 1750 werkplekken.

Adresgegevens per 1 december 2008

Bezoekadres

Ministerie van Financiën
Korte Voorhout 7
2511 CW Den Haag

Het postadres, de telefoonnummers en e-mailadressen zijn niet veranderd.

Postadres

Ministerie van Financiën
Postbus 20201
2500 EE Den Haag

Algemeen telefoonnummer

+31 (0)70 342 80 00