'Beter klimaat'-campagne van start

VROM start maandag 1 december de campagne 'Nederland gaat voor een beter klimaat'. De campagne laat zien dat duurzaam handelen voor de overheid en veel bedrijven al heel gewoon is.

VROM wil ook laten zien dat milieuvriendelijk handelen geld bespaart. Zo denkt het ministerie mensen aan te sporen tot klimaatvriendelijk gedrag. Op radio en televisie zijn vanaf vandaag regelmatig commercials te horen en te zien. Op de campagnesite http://www.beterklimaat.nl roept VROM iedereen op ideeën, ervaringen en beeld te plaatsen zodat duurzaam leven en ondernemen in Nederland de gewoonste zaak van de wereld wordt.

'Nederland gaat voor een beter klimaat' leunt op drie pijlers, te weten: mensen uitnodigen milieuvriendelijk te handelen; zichtbaar maken dat de overheid en bedrijven al veel duurzame activiteiten ondernemen en mensen inspireren zich in te zetten voor een beter klimaat.

Partners van VROM voor de campagne zijn de gemeenten Rotterdam, Breda en onder andere de bedrijven TNT, de Nederlandse Spoorwegen. De campagne loopt tot eind 2009.