Gezamenlijke handhavingscontrole Oss

De Belastingdienst Oost-Brabant heeft in samenwerking met de gemeente Oss, de politie Brabant Noord afgelopen woensdag in Oss gezamenlijke controles uitgevoerd bij zes ondernemingen die hennepgerelateerde producten verkopen (waaronder growshops).

Tijdens deze gezamenlijke actie werden de eigenaren onder andere gecontroleerd op hun administratieve en fiscale verplichtingen, het naleven van de gemeentelijke regels en voorschriften, het veroorzaken van overlast en op overtreding van de Opiumwet. De politie Brabant Noord zorgde voor een veilige werkomgeving.

Op een adres constateerde de Belastingdienst dat er niet werd voldaan aan de administratieve bewaarplicht. Op een ander adres was de factureringsplicht niet in orde. De Belastingdienst heeft op 3 adressen waarschuwingen uitgedeeld omdat er niet werd voldaan aan de administratieve verplichtingen en zal zich beraden op het instellen van boekenonderzoeken.

De gemeente Oss stelt nader onderzoek in naar de vergunningen van de coffeeshop. Daarnaast zullen er op twee locaties hercontroles gaan plaatsvinden inzake de Wet Milieubeheer. Op twee adressen komt er een onderzoek naar het bestemmingsplan. Op een adres heeft de Gemeente Oss vastgesteld dat de brandveiligheid niet in orde was.