Motie van het lid Van der Veen

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal
Postbus 20018
2500 EA DEN HAAG

22 december 2008

CZ/TSZ 2895127

Betreft Motie van het lid Van der Veen c.s.

Geachte voorzitter,
In de motie Van der Veen c.s. vraagt Uw Kamer aan de regering om vanaf het eerste kwartaal 2009, frequent, minimaal een keer per halfjaar, een rapportage te zenden met daarin gegevens over de prijs- en volumeontwikkelingen in het B-segment, de stand van zaken rondom de kapitaallasten en de stand van zaken rondom de vereenvoudiging
van de DBC’s, opdat een zorgvuldige uitbreiding van de prestatiebekostiging
kan worden geborgd.

Ik deel het belang om zorgvuldigheid te betrachten bij de uitbreiding van de prestatiebekostiging. Daarom onderstreep ik ook het belang van een goede monitoring van de in de motie genoemde ontwikkelingen en zal ik halfjaarlijks een voortgangsrapportage over deze onderwerpen naar Uw Kamer sturen.

U vraagt mij om een dergelijke rapportage voor het eerst in het eerste kwartaal naar Uw Kamer te sturen, dat wil zeggen uiterlijk 31 maart 2009. In mei 2009 zal een besluit worden genomen over de eventuele inzet van een prijsbeheersingsinstrument in het B-segment in 2010. De evaluatie die daaraan voorafgaat zal niet in het eerste kwartaal maar wel voor mei 2009 beschikbaar kunnen zijn. De voortgangsrapportage zal daarop geënt zijn en dus tegen die tijd naar de Kamer kunnen komen.


Hoogachtend,
de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport,

dr. A. Klink