Vacature Voorzitter raad voor het openbaar bestuur

Wegens het vertrek van de huidige voorzitter per 1 juli 2009 zal een vacature ontstaan in de Raad voor het openbaar bestuur (Rob).

De voorzitter van de Raad voor het openbaar bestuur heeft uitgebreide ervaring met het openbaar bestuur, als politicus, bestuurder, wetenschapper en/of ambtenaar.
Hij of zij heeft het gezag van iemand die boven de partijen staat. Hij of zij heeft dat gezag zowel naar buiten toe, het politieke en bestuurlijke veld, als naar binnen toe in de verhouding met de overige raadsleden. Hij of zij kan de Raad naar buiten toe vertegenwoordigen en ‘een gezicht’ geven.

Hij of zij heeft het vermogen om flexibel in te spelen op maatschappelijke en politieke veranderingen, de betekenis van een maatschappelijk probleem te doorgronden, verschillende oplossingsrichtingen te beoordelen en/of te inspireren tot
vernieuwende zoekrichtingen en oplossingen.

De ministerraad is voornemens om veranderingen door te voeren in het stelsel van adviesraden, waarvan de Rob deel uitmaakt. Hierover vindt in de komende maanden nadere politieke besluitvorming plaats. De nieuwe voorzitter krijgt mede als taak om leiding te geven aan het veranderingsproces voor zover dit betrekking heeft op de Rob.