WTV aan 164 bedrijven toegekend

Tot en met 31 december 2008 hebben 164 bedrijven toestemming gekregen om gebruik te maken van de tijdelijke regeling werktijdverkorting. Minister Donner van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft voor 260.217 uur werktijdverkorting toegekend. Dit schrijft de minister aan de Tweede Kamer.

Van 156 bedrijven zijn de aanvragen afgewezen. De meeste daarvan voldeden niet aan het omzetcriterium. Bedrijven moeten in de twee maanden voorafgaand aan de aanvraag een omzetverlies hebben van ten minste 30 procent, willen ze in aanmerking komen voor de tijdelijke regeling.

Het kabinet heeft de tijdelijke regeling met veertien dagen verlengd tot 15 januari 2009; de regeling stopt eerder als de limiet van 760.000 uur werktijdverkorting bereikt is. De werktijdverkorting wordt in beginsel voor zes weken verleend en kan daarna drie keer verlengd worden, tot maximaal 24 weken.

De tijdelijke wtv-regeling is ingegaan op 1 december 2008. Bedrijven die vanwege de kredietcrisis een acuut omzetverlies lijden kunnen een verzoek indienen voor de bijzondere regeling werktijdverkorting voor hun werknemers.

Lees de brief aan de Tweede Kamer

Meer informatie over de bijzondere regeling werktijdverkorting