EZ ondersteunt digitalisering in de tweewielerbranche

Het Ministerie van Economische Zaken ondersteunt de Nederlandse tweewielerbranche om de digitale samenwerking tussen ondernemers, fabrikanten, leveranciers en consumenten in de branche slimmer te organiseren.

Volgens staatssecretaris Heemskerk hebben branches die vernieuwen en kansen pakken, de toekomst. Met slimme ICT oplossingen is de fietsendetailhandel binnenkort minder tijd kwijt met allerlei invulwerk en belwerk en kunnen klanten beter bediend worden, aldus Heemskerk.

De steun voor de tweewielerbranche past binnen het brancheprogramma van Nederland Digitaal in Verbinding van het Ministerie van Economische Zaken. Het idee achter het programma is dat het MKB haar concurrentiekracht en productiviteit kan verbeteren door meer gebruik te maken van de mogelijkheden die ICT biedt voor samenwerking.

De afgelopen periode is door de tweewielerbranche de basis gelegd voor een branchebrede invoering van digitale samenwerking. De projectactiviteiten zijn door een collectief van de Nederlandse tweewielerbranche ondergebracht in het platform Digitaal Samenwerken Tweewielerbranche. Hierin zijn onder andere retailorganisaties, BOVAG, RAI, fietsfabrikanten en onderdelen- en accessoireleveranciers betrokken.