Luchtmobiele oefening boven De Peel (video)

Helikopters van het Defensie Helikopter Commando en eenheden van de Luchtmobiele Brigade hebben vorige week deelgenomen aan een grote air assault oefening. Thundercat Challenge vond plaats boven Luchtmachtbasis De Peel.

Naast het leveren van luchtsteun door 5 Apache-gevechtshelikopters zorgden 1 Chinook- en 2 Cougar-helikopters voor het transport van luchtmobiele militairen. Tijdens de oefening, die overdag speelde, kregen de militairen zowel op de grond als in de lucht met diverse scenario’s te maken. Zo namen grondeenheden een vijandelijk hoofdkwartier in en voerden de helikopters medische evacuaties uit. Ook werden zij ingezet om de militairen op de grond te herbevoorraden.

Helikopters van het Defensie Helikopter Commando en eenheden van de Luchtmobiele Brigade hebben vorige week deelgenomen aan een grote air assault oefening boven luchtmachtbasis De Peel.

Toekomstige missies
De oefening Thunder Challenge staat in het teken van het opwerken van eenheden voor toekomstige missies zoals die zich nu in Afghanistan afspelen. De oefening wordt 5 keer per jaar gehouden. Dit jaar vond het voor het eerst plaats op en rondom Luchtmachtbasis De Peel.