Minister leest voor op basisschool

Minister Van Middelkoop nam vanochtend actief deel aan de start van de Campagne "Nationale Voorleesdagen 2009". Bij honderden dagverblijven en kleuterscholen in het hele land begon deze voorleescampagne die tot 31 januari duurt. De stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) richt zich hiermee op het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog (net) niet kunnen lezen.

De CPNB-actie startte vandaag met "Het Nationale Voorleesontbijt". Een keur aan bekende Nederlanders, waaronder Prinses Laurentien, Patrick Kluivert, Jack van Gelder, minister Donner, minister Bos, Staatssecretaris Albayrak en Irene Moors werkte belangeloos mee. Zij bezochten een groepje scholen sn dagverblijven. Daar lazen ze de jongste kinderen voor uit het Prentenboek van het Jaar, "Anton kan toveren" van Ole Könnecke.


De Parkiet
De minister kwam naar de Haagse Rooms-katholieke basisschool "De Parkiet". Daar deed hij voor een enthousiaste kleutergroep het verhaal van Anton uit de doeken. Ademloos luisterden alle kinderen naar het verhaal. Ze hadden niet eens in de gaten dat ze omringd werden door persfotografen en een camerateam. Aan het einde klonk het "nog een keer!?", maar helaas was de tijd te kort. Na nog een bezoek aan de finale van een leeswedstrijd in groep 7 van "De Parkiet" nam minister Van Middelkoop afscheid. Daarbij complimenteerde hij directeur Akkermans en de leerkrachten voor het hoge lees- en begripsniveau van de kinderen.