Medailles voor kleine missies

Honderdzesenveertig militairen ontvingen vandaag de Herinneringsmedaille Vredesoperaties. Zij kregen de medaille voor hun deelname aan diverse kleinere militaire missies op de Balkan, in Afrika en in Azië.

De 146 militairen zijn afkomstig van de Koninklijke Marine, Landmacht, Luchtmacht en Marechaussee. Commandant Landstrijdkrachten, luitenant-generaal Rob Bertholee, reikte de medailles uit in de sporthal Merwestein te Nieuwegein.

Missies

De militairen die de medaille ontvingen, maakten onder meer deel uit van de EU-missie in Bosnië-Herzegovina, de hoofdkwartieren van ISAF en RC South in Afghanistan, de NAVO-trainingsmissie in Irak en de EU-missie in Tsjaad. Onder hen zijn generaal-majoor Harm de Jonge en generaal-majoor Jouke Eikelboom.

Commandant

Generaal-majoor Harm de Jonge kreeg de medaille opgespeld voor zijn werk als plaatsvervangend commandant Regional Command (RC) South in Kandahar. RC South is het hoofdkwartier dat de ISAF-operaties aanstuurt in Zuid-Afghanistan, waaronder in de provincie Uruzgan.

Generaal-majoor Jouke Eikelboom werkte tijdens zijn uitzending als hoofd luchtoperaties op het hoofdkwartier van ISAF in Kabul.