Yourdefence.nl wint internationale innovatiewedstrijd

De website 'Yourdefence.nl’ won op 29 januari in Washington de eerste prijs in een internationale wedstrijd op het gebied van innovatie in Netcentric Warfare (NCW). De site is een initiatief van Defensie-medewerkers.

Yourdefence.nl won tijdens de finale in de categorie Outstanding Network Centric Program from a Coalition Partner. Luitenant-kolonel der mariniers Jarst de Jong en luitenant-kolonel Norbert Moerkens namen de prijs in ontvangst, een aandenken in de vorm van een doorzichtig beeld.

Vernieuwend

De jury vond yourdefence.nl een vernieuwend initiatief. Op het online platform kunnen verschillende partijen zoals Defensie, Buitenlandse Zaken, Ontwikkelingssamenwerking en hulporganisaties breed en open discussiëren over samenwerken en gezamenlijk optreden in een missiegebied; de zogeheten Comprehensive Approach.

Bekendheid

Door het succes zal Defensie de website in een professioneler jasje steken en voor meer bekendheid zorgen binnen Defensie en onder haar externe partners.

Missiegebieden

Jarst de Jong en Norbert Moerkens zijn 2 van de initiatiefnemers van yourdefence.nl. Samen met een kleine groep officieren wilden zij na terugkeer uit Afghanistan de opgedane ervaring uit missiegebieden niet verliezen. De website volgde op het symposium ‘Yourdefence’ - Netherlands Armed Forces Moving to a Comprehensive Approach dat zij in december 2007 organiseerden.

Winnaars

De prijs wordt jaarlijks toegekend door het Amerikaanse Institute for Defense and Government Advancement (IDGA). In totaal deden dit jaar 40 deelnemers mee in 4 categorieën. Eerdere winnaars van deze prijs waren het Command and Control Support Center van Defensie en Thales/TNO.