"Samenwerken om veiligheid te verbeteren"

Veiligheid op straat, tegengaan van overlast en verloedering en veilig ondernemen waren de belangrijkste onderwerpen van gesprek van minister Ter Horst tijdens een wijkbezoek aan de deelgemeente Feijenoord te Rotterdam.

Bekijk de video van het werkbezoek

Minister Ter Horst op werkbezoek in Rotterdam

Als gast van mevrouw Oudshoorn, voorzitter van het dagelijks bestuur van de deelgemeente, maakte zij kennis met de aanpak van veiligheid en leefbaarheid in de buurt. Ze liep mee met het interventieteam, een samenwerkingsverband van de deelgemeente met o.a. politie, sociale dienst, woningtoezicht en zorgnetwerken. Het interventieteam gaat op bezoek op adressen waar mogelijk problemen zijn. In de Oleandergroep sprak zij uitgebreid met bewonersgroepen en met Marokkaanse buurtvaders. En in winkelcentrum Boulevard Zuid liet zij zich door ondernemers informeren over de aanpak van veilig ondernemen.

Rode draad in het bezoek was de samenwerking: "Om veiligheid écht te verbeteren is het nodig dat alle partijen samenwerken en dat ieder zijn eigen verantwoordelijkheid daarbij neemt. Je kunt het niet alleen aan de politie of de gemeente overlaten. En het gaat niet alleen om samenwerking tussen de professionele organisaties, maar ook en vooral tussen de professionals en de vrijwilligersorganisaties. Vanmiddag heb ik gezien hoe goed dat hier wordt opgepakt. Het is hartverwarmend te zien, hoeveel mensen er in deze wijk aan het werk zijn", aldus minister Ter Horst.