Agenda publieke optredens minister Van der Hoeven en staatssecretaris Heemskerk

Agenda publieke optredens minister Van der Hoeven en staatssecretaris Heemskerk van het ministerie van Economische Zaken (7 tot en met 15 februari 2009)

Minister Van der Hoeven:

Zaterdag 7 februari

Vanaf 19.00 uur
Diner met de Vice-President van Indonesië, Muhammad Jusuf Kalla, aangeboden door minister Van der Hoeven namens de minister-president
Kasteel Duivenvoorde in Voorschoten

Maandag 9 februari

13.30-15.30 uur:
Brengt een bezoek aan Amsterdam, met als onderdelen living Lab in Pakhuis de Zwijger en de toekomst van de creatieve industrie bij Media Republic.
Start: Piet Heinkade 179 in Amsterdam en vanaf 15.00 uur Herengracht 386 in Amsterdam

Dinsdag 10 februari:

13.30-15.25 uur en van 17.20-19.45 uur:
Plenair Overleg Warmtewet
Eerste Kamer, Den Haag

Woensdag 11 februari:

19.00-22.00 uur:
Plenair Overleg Dienstenwet (samen met de minister van Justitie)
Tweede Kamer, Den Haag

Donderdag 12 februari:

12.30-14.30 uur:
Algemeen Overleg VTE-Raad van Europese ministers (energie)
Tweede Kamer, Den Haag


Staatssecretaris Heemskerk:

Staatssecretaris Heemskerk leidt van 8 tot en met 13 februari 2009 een economische missie naar India. Hij wordt vergezeld door ruim veertig bedrijven en onderwijsinstellingen. Naast vertegenwoordigers van het internationale bedrijfsleven bestaat de delegatie uit een groot aantal ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf.

Nederlandse bedrijven promoten tijdens de missie hun expertise, met name op het gebied van ICT, biotechnologie, design, vliegtuigonderhoud en de maritieme logistiek. Heemskerk bezoekt in India drie steden: Delhi, Pune en Mumbai. Een deel van de delegatie bezoekt de steden Bhavnagar, Surat en Bangalore. Tijdens het bezoek vinden gesprekken plaats met onder meer de ministers Nath (Handel & Industrie) en Sibal (Wetenschap & Technologie). Heemskerk legt verschillende bedrijfsbezoeken af, waaronder aan KF Bioplants in Pune. Ook vinden er twee seminars plaats, op het gebied van scheepvaart en havenbouw en over het aantrekken van Indiase investeringen in Nederland.

Voor meer informatie zijn de gegevens van de woordvoerders te vinden op http://www.pers.ez.nl/. Tijdens kantooruren kunt u contact opnemen met het secretariaat van de Directie Communicatie: 070-3796015.