Opmerkelijke smokkelaars opgepakt

De Koninklijke Marechaussee en de douane op Schiphol hebben de afgelopen dagen 2 opmerkelijke smokkelaars opgepakt. Zij probeerden in totaal 4,2 kilo cocaïne Nederland binnen te smokkelen. Beide mannen zijn in bewaring gesteld.

De douane hield tijdens een 100-procentcontrole een persoon uit Suriname aan. Hij werd ervan verdacht dat hij bolletjes met cocaïne had geslikt. De man werd vervolgens overgedragen aan het Rechercheteam Drugsbestrijding van de marechaussee. Daar legde hij meteen een bekentenis af.

218 bolletjes
De verrassing was groot toen bleek dat het in totaal om 218 bolletjes ging. De smokkelaar moet dagen bezig zijn geweest om deze in te slikken. De bolletjes hadden bij elkaar een gewicht van 2,2 kilo.

Oudste drugssmokkelaar
Het Schipholteam, een samenwerkingsverband tussen douane en marechaussee, heeft enige dagen later de oudste drugssmokkelaar ooit op Schiphol aangehouden. Tijdens een drugscontrole bij een vlucht vanuit de Dominicaanse Republiek pakte het team een bejaarde man van 78 jaar op. Hij had een koffer bij zich waarin 2 kilo cocaïne verstopt zat.

Voorlichting Koninklijke Marechaussee Schiphol: (020) 603 84 37.