Kennismakingsdagen krijgsmacht in volle gang

Tijdens de Kennismakingsdagen hebben jongeren vanaf 15 jaar de mogelijkheid zich te verdiepen in de krijgsmacht. Ze kunnen zich onder meer oriënteren op de diverse instroomopleidingen. Defensie verwacht meer dan duizend jongeren op de Prins Maurits Kazerne in Ede.

Instroomopleidingen vormen een belangrijke schakel in het nieuwe wervingsbeleid van de krijgsmacht. Meer dan 2.200 leerlingen volgen bij 29 Regionale Opleidingen Centra (ROC’s) een dergelijk scholingstraject voor een baan bij Defensie. Dit ministerie staat voor de uitdaging ruim 7.000 militaire vacatures te vullen en wil daarom het aantal leerlingen dit jaar uitbreiden naar 3.000. Tijdens de opleiding is het mogelijk bij Defensie stage te lopen en te ervaren of een functie in een militaire organisatie bevalt.

De deelnemers beleven tijdens een uitdagend 24-uursprogramma hoe het is leiding te krijgen, om te gaan met discipline, zich te camoufleren, te werken in groepsverband, kaart en kompas te gebruiken en vooral fysiek bezig te zijn. De leerlingen bivakkeren in een tentenkamp onder begeleiding van twintig militairen van zowel de marine als de landmacht.

De kennismakingsdagen zijn 16 februari begonnen. Morgen loopt de eerste week af. Een nieuwe serie volgt in de periode 23 tot en met 27 februari.
Generaal-majoor der mariniers Ton van Ede bezocht vandaag als de projectgeneraal Werving & Behoud de Prins Maurits Kazerne.

Zie ook: www.ontdekdefensie.nl