Alle regels overzichtelijk bij elkaar

papieren.jpg

Begin dit jaar heeft Antwoord© voor bedrijven - de website van de overheid voor ondernemers - wegwijzers voor de Afval-, Bouwmaterialen-, ICT- en Land en Tuinbouw toegevoegd. Ondernemers in deze sectoren hebben daarmee een gemakkelijke ingang naar een totaaloverzicht van wetten, regels, vergunningen en subsidies die voor hen van belang zijn. Het totaaloverzicht draagt bij aan het kabinetsstreven om de regeldruk voor bedrijven te vereenvoudigen.

In hun dagelijkse bedrijfsvoering hebben ondernemers te maken met tal van wetten, regels en vergunningen. Het kabinet wil die regeldruk vereenvoudigen. Bijvoorbeeld door strijdige regels aan te pakken, vergunningen te schrappen, administratieve lasten en toezichtslasten te verminderen en de dienstverlening te verbeteren. Daarmee krijgt het bedrijfsleven meer tijd om te ondernemen. De beleving van ondernemers staat centraal. Het kabinet brengt daarom samen met hen de grootste struikelblokken in kaart. In 2011 moet de regeldruk merkbaar zijn afgenomen.

Kastje naar de muur?
Stoort u zich als ondernemer aan onduidelijke regelgeving of ingewikkelde procedures, slechte dienstverlening en bureaucratie van de overheid? Vindt u de kosten te hoog om aan de regels te voldoen? Moet u steeds dezelfde gegevens aanleveren of wordt u van het kastje naar de muur gestuurd? Laat het de overheid weten via het meldpunt.

Meer informatie
Ondernemers die er via de website niet uitkomen of nog aanvullende vragen hebben, kunnen contact opnemen met de voorlichters van Antwoord© voor bedrijven via e-mail, chat of telefoon.