Toezegging over mentoraat en CJG

De Voorzitter van de Eerste Kamer
der Staten-Generaal
Postbus 20017
2500 EA DEN HAAG

JZ/LJ 2916662

18 maart 2009

Geachte voorzitter,
Tijdens het Themadebat Jeugdzorg, d.d. 29 januari 2008, heb ik aangegeven u te informeren over de ervaringen van gemeenten met het mentoraat vanuit het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG). Gemeenten zijn voortvarend van start gegaan met het vormen van Centra voor Jeugd en Gezin. Het is in dit stadium echter nog te vroeg om al een goed beeld te kunnen geven van relevante ervaringen op het terrein van mentoraat vanuit het CJG.

Hierop aansluitend wil ik u melden dat ik naar aanleiding van de motie Slob c.s. (TK 2008-2009, 31 700, nr. 17) het onderzoeksprogramma Impuls vrijwillige inzet bij ZonMw in gang heb gezet. ZonMw zal in samenwerking met het Nederlands Jeugd Instituut en met MoVisie van 2009 tot 2011 onderzoek uitvoeren naar vrijwillige inzet voor jongeren en volwassenen. De relatie met gemeenten en Centra voor Jeugd en Gezin is daarbij onderdeel van het onderzoek.
Ik vertrouw erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd over de voortgang van de uitvoering van mijn toezegging aangaande mentoraat en de Centra voor Jeugd en Gezin.

Hoogachtend,
de minister voor Jeugd en Gezin,

mr. A. Rouvoet