Maatschappelijke stagiairs wandelen met slechtzienden

Staatssecretaris Van Bijsterveldt gaf vandaag het startschot voor de Make a Difference Day in Den Haag. Op het strand van Scheveningen maakten 50 vmbo leerlingen van het Haagse Overbosch College een duinwandeling met leeftijdsgenoten met een visuele beperking. Zij deden dit als onderdeel van hun maatschappelijke stage.

Het is voor het eerst dat maatschappelijke stagiairs meedoen aan de Make a Difference Day. Tijdens MADD kunnen mensen kennismaken met vrijwilligerswerk voor één dag. Voor de leerlingen van het Overbosch College was de wandeling de ideale gelegenheid om een leerzame maatschappelijke stage én nuttig vrijwilligerswerk te doen. Ruim 3500 middelbare scholieren doen vandaag en morgen vrijwilligerswerk door het hele land in het kader van hun maatschappelijke stage.

Vanaf 2011 loopt elke scholier tijdens zijn middelbare schooltijd een maatschappelijke stage. In de aanloop naar 2011 krijgen scholen de gelegenheid om ervaring op te doen met de maatschappelijke stage. Bij wijze van proef volgen dit schooljaar ruim 60.000 middelbare scholieren door heel Nederland een maatschappelijke stage van tenminste 30 uur. Van Bijsterveldt reist in de eerste week van april door Nederland om diverse maatschappelijke stageprojecten te bezoeken.