7000 innovatievouchers nu ook digitaal aan te vragen

Vanaf 31 maart 2009 wordt het voor de ondernemer nóg makkelijker om een innovatievoucher aan te vragen. Minister Van der Hoeven heeft de innovatievouchers van 2009 namelijk gedigitaliseerd.

In 2009 zullen 7000 vouchers uitgegeven worden. Innovatievouchers stellen ondernemers in staat om kennisvragen voor te leggen aan publieke kennisinstellingen zoals universiteiten, hogescholen en TNO. Innovatievouchers kunnen ook dienen als tegemoetkoming in de kosten voor een octrooi.

Digitalisering innovatievouchers

De vouchers kunnen in 2009 met behulp van'DigiD voor Bedrijven' voor het eerst digitaal worden aangevraagd. Door de digitalisering wordt de voucher makkelijker in gebruik voor zowel de MKB-ondernemer als de kennisinstelling. Het inleveren van de innovatievoucher bij de kennisinstelling en het verzoek tot uitbetaling van de subsidie gebeurt voortaan ook digitaal.

Het blijft ook mogelijk om via de gebruikelijke papieren procedure de voucher aan te vragen. De regeling voor Innovatievouchers wordt uitgevoerd door SenterNovem. Dit agentschap van Economische Zaken richt zich op ondersteuning en stimulering van innovatie, milieu en duurzaamheid.