Reünie oud-strijders druk bezocht

Ruim 7000 oud-strijders zijn zaterdag bijeengekomen in de IJsselhallen in Zwolle. Veteranen die tijdens de Tweede Wereldoorlog, in Nederlands-Indië, Nieuw-Guinea en Korea hebben gediend, waren uitgenodigd om met elkaar in een ontspannen sfeer herinneringen op te halen.

De jaarlijkse reünie werd eerder tijdens de Landmachtdagen gehouden, maar vanwege de grootte van de groep en hun leeftijd is gekozen deze dag los te koppelen. De Commandant Landstrijdkrachten, luitenant-generaal Rob Bertholee, wil hiermee de oud-strijders bedanken voor hun inzet. Hij stelde zich persoonlijk op de hoogte van het wel en wee van deze groep. De reacties van de veteranen waren bijzonder positief over de organisatie en ondersteuning.

Dit jaar verzorgde het Operationeel Ondersteuningscommando Land (OOCL) in samenwerking met het Veteraneninstituut het evenement. De algemene ondersteuning was in handen van 101 CIS (Communicatie & Informatie Systemen) bataljon, de geneeskundige ondersteuning werd verzorgd door 400 Geneeskundig Bataljon. Laatstgenoemde eenheid had deze dag, op een enkele schaafwond na, weinig te doen.