Agenda publieke optredens minister Van der Hoeven en staatssecretaris Heemskerk van het ministerie van Economische Zaken (1 tot en met 8 juni 2009)

Agenda publieke optredens minister Van der Hoeven en staatssecretaris Heemskerk van het ministerie van Economische Zaken (1 tot en met 8 juni 2009)

Minister Van der Hoeven

Woensdag 3 juni
12.30 - 14.00 uur:
Voortzetting Algemeen Overleg met Vaste Commissie van Economische Zaken van de Tweede Kamer en aansluitend VAO over een aantal energie-onderwerpen waaronder de Subsidieregeling Duurzame Energie (SDE) en de splitsing van energiebedrijven.
Locatie: Tweede Kamer

14.15 - 14.45 uur:
Opening OESO/CPB Conferentie "Political Economy of Structural Reform" . Rondom de presentatie van het OESO rapport over de politieke economie van structurele hervormingen. Dit rapport inventariseert aan de hand van een case-studie van tien landen de factoren die van invloed zijn op de slagingskans van structurele hervormingen. Voor Nederland is onder andere gekeken naar de hervorming van de WAO (2002-2006) en de Huurwet (2004-2007).
Locatie: Museum voor Communicatie, Zeestraat 82 te Den Haag

17.00 - 18.00 uur:
Toespraak Opening Automotive House Helmond en onthulling modelauto op de High Tech Automotive Campus. De HTA Campus is een opleidingscentrum voor de automotive industrie en bedoeld om bedrijven en andere instellingen aan te trekken.
Locatie: High Tech Automotive Campus, Steenovenweg 1 te Helmond

Donderdag 4 juni tot zaterdag 6 juni
Deelname aan International Economic Forum
Onderwerpen zijn onder meer de economische crisis in de wereld en de energievoorziening.
Locatie: St.Petersburg (Rusland)

Staatssecretaris Heemskerk

Woensdag 3 juni
13:45 - 14:30 uur:
Speech NICCT
De staatssecretaris zal spreken op het MVO-seminar van de Netherlands India Chamber of Commerce and Trade (NICCT). Het NICCT organiseert het symposium in samenwerking met de International Association of Human Values. Het symposium gaat over de rol en het belang van MVO in de huidige complexe economische situatie. Heemskerk is de hoofdspreker.
Locatie:Kasteel Wittenburg, Wassenaar

15:30 - 17:30 uur:
Evenement "Talent naar de Top"
Centraal thema is "Talent naar de Top en de kracht van diversiteit". Overheid, topvrouwen, bedrijfsleven en sociale partners zetten zich samen met Talent naar de Top in voor meer man&vrouw-diversiteit aan de top. De eerste resultaten van het Charter Talent naar de Top zijn inmiddels zichtbaar en worden gedeeld. De staatssecretaris zal spreken over het belang van diversiteit vanuit de emancipatie gedachte en vanuit economisch perspectief. Pers kan zich aanmelden bij Samira Qurimi via squrimi@porternovelli.nl.
Locatie: Cruise Terminal Rotterdam

19.00 - 22.00 uur:
Algemeen Overleg over Wapenexport in de Tweede Kamer.

Donderdag 4 juni
11.00 - 12.00 uur:
Staatssecretaris Heemskerk spreekt op de grote M&ICT conferentie in de Jaarbeurs (Mediaplaza) over hoe Kabinet ICT benut voor het oplossen van maatschappelijk vraagstukken in bijvoorbeeld de zorg, onderwijs en veiligheid en de samenwerking met het bedrijfsleven. Pers kan aanwezig zijn. Aanmelden kan via http://www.m-ict.nl/.
Locatie: Media Plaza, Jaarbeurs Hal 6, ingang oost, Croeselaan 6, 3521 CA Utrecht

12:50 - 16.30 uur:
Landelijke bijeenkomst over microfinanciering in aanwezigheid van Staatssecretaris Heemskerk en leden van de Raad voor de Microfinanciering. Diverse ondernemers komen aan het woord over hun ervaringen met microkredieten en coaching. Staatssecretaris Heemskerk zal hierop reageren en licht toe hoe Economische Zaken microfinanciering verder stimuleert. De pers kan aanwezig zijn. Na het plenaire deel is er om 14.15 uur een persmoment. Pers kan zich aanmelden bij j.n.vanelck@minez.nl tel: 070-3796015

Meer informatie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het secretariaat van de Directie Communicatie: (070) 379 6015.