Marktconsultatie rijksbrede DBFM(O) overeenkomst

Met de opkomst van ruim 33 marktpartijen én de belangenorganisaties Bouwend Nederland en de Nederlandse afdeling van de International Project Finance Association kan de marktconsultatie over het rijksbrede DBFM(O) overeenkomst als zeer succesvol worden beschouwd.

Op 18 mei jl. vond op initiatief van de rijkspartijen RGD, RWS, Defensie en het Ministerie van Financiën de marktconsultatie plaats. Tijdens deze bijeenkomst werd uitvoerig van gedachten gewisseld over de nieuwe rijksbrede Basisovereenkomst DBFM(O) overeenkomst, alsook over de specifieke modules van RWS, RGD en Defensie.

De marktpartijen reageerden positief op de bijeenkomst. Arent van Wassenaer (Allen & Overy), voorzitter van IPFA in Nederland verwoordde dat aldus: “De IPFA - bij wie alle grote financiers, investeerders, aannemers, adviseurs, maar ook overheden zijn aangesloten - is verheugd dat het Rijk is gekomen tot een gezamenlijke standaard. Het is een in beginsel evenwichtig stuk, dat uitgaat van parallelle belangen: het kunnen leveren en beschikbaar houden van publieke infrastructuur, met 'value for money' voor beide partijen. Afgezien van technische opmerkingen is de IPFA in het algemeen zeer tevreden.”

Het streven is om rond de zomer over definitief goedgekeurde overeenkomsten vast te stellen. Deze overeenkomsten zullen ook op deze site terug te vinden zijn.