Bram Som wint 800 meter WK militairen

Defensietopsporter Bram Som heeft op het WK voor militairen de 800 meter hardlopen gewonnen. De landmachtsergeant finishte in de Bulgaarse hoofdstad Sofia in een tijd van 1 minuut 46,86 seconden, op de voet gevolgd door Mouhcine el Amine (1.47,63) uit Marokko en de Iraniër Sadjad Aoradi (1.47,86).

Bram Som, die al zeker is van deelname aan het WK baan later dit jaar in Berlijn, begon zijn optreden dinsdagochtend goed. De regerend Europees kampioen won zijn serie in 1 minuut 50,14 seconden. Zijn grootste concurrenten voor de finale mochten echter niet onderschat worden. In serie 1 won Ali Abubaker Kamal, die voor Qatar zowel bij de Olympische Spelen in Beijing als bij het WK in Osaka de finale haalde. In 2006 liep hij een persoonlijk record van 1.46. De winnaar van serie 3, de Iraniër Sadjad Aoradi, die in de finale als derde finishte, is eveneens een 1.45-loper.

Bronchitis

Op de 100 meter won Caimin Douglas zijn serie. In de finale kwam luitenant Douglas als vijfde over de finish in 10,50. In de halve finale had hij ook al 10,40 en 10,51 gelopen, waarmee hij zijn persoonlijke seizoensrecord ruimschoots heeft gebroken. Gregory Sedoc komt morgen in actie op de 110 meter horden. Beide Defensietopsporters komen vanmiddag ook nog in actie in estafetteverband op de 4x100 meter. Nederland heeft een sterke ploeg, die naast Douglas en Sedoc, bestaat uit marechaussee Michael-Pat Anpong en luchtmachtmajoor Mark Celie. Anpong loopt donderdag individueel de 200 meter.

Doordat luitenant Marjolein de Jong eerder dit jaar werd geveld door bronchitis, is het WK voor militairen haar seizoensdebuut. Haar 57,86 seconden op de 400 meter horden vormden gisteren een uitstekende start en een verbetering van het Nederlandse seizoenrecord met bijna 2 seconden. Helaas belandde de Jong met deze tijd net achter de Venezulaanse Rondon, die 57,77 liep.