Staatssecretaris De Vries bedankt bloeddonors

"Uw bloed is van levensbelang voor onze militairen. Alleen al in Afghanistan zijn inmiddels 500 patiënten, militairen en Afghaanse burgerpatiënten voorzien van bloed van Nederlandse donors." Dat liet staatssecretaris Jack de Vries vandaag weten op het Plein in hartje Den Haag waar 'Stichting Sanquin Bloedvoorziening' een stand had opgezet vanwege de Wereld Bloeddonordag van aanstaande zondag.

Sanquin vroeg vandaag aandacht voor alle bloeddonors in Nederland. Met als motto 'Bloed is Leven', schreef niet alleen De Vries een dankbetuiging aan alle 400.000 donors op een groot scherm. Ook andere bekende en onbekende Nederlanders deden dat zowel in de Hofstad als in Utrecht.

Sanquin is verantwoordelijk voor de bloedvoorziening in Nederland, die tot de veiligste ter wereld behoort. Deze is volledig afhankelijk van vrijwillige, onbetaalde donaties. De Militaire Bloedbank verzorgt de bloedvoorziening van uitgezonden Nederlandse militairen tijdens missies in het buitenland, zoals in Afghanistan. Er bestaat een samenwerkingsovereenkomst tussen Sanquin en Defensie: donors van Sanquin, met name in de regio Zuidwest (Rotterdam), dragen met hun donaties bij aan de militaire bloedvoorziening.