Klaas van den Doel krijgt zilveren erepenning van minister Verburg

Minister Gerda Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) heeft de zilveren erepenning van het ministerie van LNV aangeboden aan Klaas van den Doel van het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL). Van den Doel ontvangt de erepenning voor zijn verdiensten voor de levensmiddelenbranche en voor zijn inzet voor een duurzamere voedselbranche. Hij neemt na acht jaar voorzitterschap afscheid van het CBL.

Verburg overhandigde de zilveren erepenning aan Van den Doel tijdens de presentatie van het jaarverslag van het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel en ConsumentenTrends 2009 in Scheveningen.

Minister Verburg prees Klaas van den Doel in haar toespraak om zijn passie en gedrevenheid. "Klaas van den Doel zette voedselveiligheid, gezondheid en duurzaamheid stevig op de kaart in de supermarktbranche. Hij is de man van het stimuleren van biologische verkoop, het verdoofd castreren van biggen, van koeien in de wei, het besluit om na 2011 alleen nog maar duurzame vis te verkopen, en het borgen van de arbeidsomstandigheden in ontwikkelingslanden", aldus Verburg.

Verburg: "Klaas van den Doel heeft het motto 'Passie voor Food' bedacht en hier inhoud aan gegeven. De passie spat er af! Passie voor het bereiken van doelen. Passie voor de verduurzaming van de voedselketen. En passie voor het laten zien wat voor een mooie sector de levensmiddelenbranche is".