De Vries bezoekt Duits-Nederlands legerkorps

Staatssecretaris Jack de Vries heeft zich laten informeren over de taken en werkzaamheden van het multinationale 1 (German/Netherlands) Corps op het hoofdkwartier in Münster. De bewindsman sprak ook met Nederlandse militairen over de werk- en woonomstandigheden in het Duitse Münster.

De staatssecretaris werd ontvangen door de Duitse generaal Volker Wieker, commandant 1 (German/Netherlands) Corps, die hem onder meer vertelde over de aanstaande uitzending naar Kabul van ruim 350 militairen van het legerkorps. Tijdens de lunch sprak De Vries met militairen en burgers die werkzaam zijn bij 1 (German/Netherlands) Corps in Münster.

Afscheid

Op dit moment vindt in het Noorse Stavanger de eindoefening voor de uitzending van het korps plaats. Tijdens de Multinational Family Fun Day werd vorige week al afscheid genomen van de militairen. De burgemeester van Münster overhandigde generaal Wieker toen een vlag van de stad. Wieker gaf de vlag op zijn beurt door aan de Nederlandse brigadegeneraal Otto van Wiggen, die op uitzending gaat. De uitgezonden militairen gaan onderdeel uitmaken van de internationale staf van het ISAF-hoofdkwartier.