Minister-president in gesprek met hulpverleners

Minister-president Balkenende heeft donderdag 11 juni diverse ontmoetingen die in het teken staan van respect in de samenleving. Hij spreekt onder andere met hulpverleners, docenten, pleegouders en jongerenwerkers.

In de gesprekken komen ervaringen en suggesties aan bod van de professionals en vrijwilligers die in de dagelijkse praktijk invulling geven aan de kabinetsdoelstelling om respect in de samenleving te versterken.

's Ochtends brengt de minister-president een werkbezoek aan medewerkers uit de Jeugdzorg. Met hen praat hij over hun ervaringen met agressie en de maatregelen die hiertegen genomen worden.

Aansluitend wordt de minister-president ontvangen bij Buurtzorg Nootdorp, een aanbieder van thuiszorg. Hier spreekt hij met initiatiefnemers over het Buurtzorgconcept en bezoekt hij samen met een wijkverpleegkundige een aantal cliënten.

's Middags ontvangt minister-president Balkenende veertig mensen die zich in hun dagelijkse werk inzetten voor een respectvolle samenleving.

Nootdorp 11 juni: Minister-president Balkenende gaat met een wijkverpleegkundige op de fiets op weg om een aantal cliënten te bezoeken van Buurtzorg Nootdorp, een aanbieder van thuishulp.

© Foto ANP, Robert Vos

11 juni 2009: Op het Catshuis ontvangt minister-president Balkenende hulpverleners, docenten, pleegouders en jongerenwerkers. De ontmoeting stond in het teken van respect in de samenleving.
© foto RVD

Den Haag, 11 juni 2009: Minister-president Balkenende in gesprek met hulpverleners op het Catshuis © RVD.