Voetbalsters derde op militair WK

Het Nederlands militair voetbalteam heeft op het Militair Wereldkampioenschap vrouwenvoetbal de bronzen medaille gewonnen. In het Biloxi High School Stadium in de Verenigde Staten werd Frankrijk met 1-2 verslagen. Het winnende doelpunt viel in blessuretijd.

Nederland staat in de rust met 1-0 achter, nadat Frankrijk een penalty had verzilverd. De tweede helft laat een aanvallend Nederlands team zien, maar pas na 78 minuten is het raak. Sergeant Jessica Torny kopt de 1-1 binnen.

Winnende doelpunt

Hierna golft het spel op en neer en maakt iedereen zich op voor de verlenging. Maar in de 92e minuut pakt Sergeant Nicole van Tuell de bal af van een Franse verdedigster. Zij behoudt het overzicht en speelt de bal op de vrijstaande Torny die het winnende doelpunt binnentikt.

Brazilië wint goud
Het elftal van Brazilië werd eerste door in de finale Zuid-Korea te verslaan met 1-0. Volgend jaar wordt het 6e Militair Wereldkampioenschap vrouwenvoetbal in Frankrijk gehouden.