Jaarlijkse Luchtmachtdagen op Vliegbasis Volkel

De Koninklijke Luchtmacht opent vrijdag en zaterdag de poorten van Vliegbasis Volkel (NB). Hieraan voorafgaand ontvangt Volkel op donderdag 18 juni zo’n 400 vliegtuigspotters.

Elk jaar tijdens de Open Dagen laat Defensie aan het Nederlandse publiek zien hoe de krijgsmacht zich wereldwijd inzet voor vrede en veiligheid. Dit jaar is het thema 'Goed werkgeverschap'. Defensie investeert in mensen. Ze vraagt veel, maar biedt ook veel. Door opleiding en collegialiteit leren militairen het beste uit zichzelf en hun team te halen. Het personeel is het belangrijkste kapitaal van Defensie en krijgt goede zorg en alle aandacht.

Oranje F-16 leeuw
Het Nederlandse F-16 Solo Display team, met kapitein-vlieger Ralph ‘Sheik’ Aarts in de cockpit, toont op zijn thuisbasis hoe zijn F-16 vele manoeuvres vlekkeloos uitvoert. Het toestel is dit jaar ‘gepimpt’ met een grote oranje leeuw.

Andere deelnemers
Patrouille de France, Red Arrows, Turkish Stars en Patrulla Aguila tonen hun kunsten. Ook zijn er de Solo Display teams: de Spanjaarden, met hun McDonnell Douglas EF-18 Hornet, de Engelse RAF met Typhoon en de Belgen met de F-16.

Replica
Uniek is de deelname van de enige vliegende replica van de Wright Flyer III, het eerste gemotoriseerde vliegtuig dat 100 jaar geleden in Nederland voor het eerst opsteeg.

Voorlichting
Schoolverlaters worden verleid tot een kijkje in ‘Hangar 3, the place to be’. Daar worden ze op unieke manier geïnformeerd over werken bij de luchtmacht en maken bij aanmelding kans op een rondvlucht in een helikopter. Vrijdag treedt Rev´n Ros (bekend van X-factor) op en de Defensie Topsport Selectie verzorgt verschillende clinics.

Thuisfront
Tijdens de Luchtmachtdagen is er ook aandacht voor het thuisfront van uitgezonden militairen. Partners en familieleden zijn speciaal uitgenodigd door de Commandant Luchtstrijdkrachten. Voor hen wordt een live verbinding met de Air Task Force in Afghanistan tot stand gebracht.

Informatie
Meer informatie over parkeren, routes en toegang, is uitgebreid te vinden op: www.defensie.nl/luchtmacht/luchtmachtdagen